We stonden in de krant!
Lees hieronder het artikel uit het Rijssens Dagblad (17-7-2017).

 

RIJSSEN – Jongeren van de jongerenvereniging Immanuël van de Hervormde Kerk hebben zich onlangs ingezet voor de bewoners van Philadelphialocatie De Roef.

Initiatiefneemsters zijn Iris Harmsen en Liesbeth Verhoeve. Op De Roef wonen 34 mensen met een verstandelijke beperking. In de hal van De Roef hangt een wensboom met de wensen van cliënten. Een paar dames hadden dezelfde wens: een beautybehandeling. “Nog geen week later waren er twee afspraken gemaakt: een beauty-avond voor de dames en een stoere avond voor de mannen,” vertelt een woordvoerder. “Zeven meiden van Immanuël hebben veertien dames vertroeteld met een maskertje, een voetenbadje en nagels lakken. Blije gezichten en de dag erna spraken de cliënten nog vol lof over de meisjes die dit mogelijk hadden gemaakt,” aldus de woordvoerder. Een dag later waren de heren aan de beurt. “Zes jongens en twee dames van Immanuël hebben gevoetbald, gedamd en gesjoeld met de mannelijke cliënten van De Roef,” zegt de woordvoerder. “Al met al kunnen we spreken van twee geslaagde avonden waarbij iedereen genoten heeft.”

In ruil voor hun inzet mag de jongerenvereniging een keer gebruik maken van de multifunctionele ruimte onder De Roef voor een clubavondje. “Philadelphia wil toch meer inspelen op deze maatschappelijke manier van ondernemen in het voor-wat-hoort-wat-principe,” zegt de woordvoerder. “Wanneer iemand gebruik wil maken van de ruimte, dan is dit mogelijk, mits er wat tegenover staat waar de bewoners ook wat aan hebben.”

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.