Jeugdvereniging Immanuël. ‘Kom eens kijken!’ zei ze. ‘Zo’n leuke groep jongeren en ze zijn erg enthousiast’.

Met die woorden in mijn achterhoofd ging ik in december op zondagmiddag naar Sion. U ziet daar altijd als (bijna) laatste een stoet jongeren naar binnen komen en vooraan hun plekje innemen; over deze jongeren gaat het. Na de dienst ging ik (licht zenuwachtig) naar de zaal en werd daar begroet door enthousiaste jongeren. Sommigen (her)kende ik nog van het clubkamp jaren geleden, anderen heb ik nog lesgegeven toen ze een jaar of 8 waren… Maar wat ik echt voelde was de warmte, het enthousiasme en de saamhorigheid die deze jongeren uitstraalden. Vanaf dit moment wist ik dat ik mentor wilde worden van deze jongeren.

Een inleidend stukje om jullie (JV-jongeren, maar ook de gehele gemeente) te laten weten hoe belangrijk het is wat we uitstralen. Inmiddels mag ik mezelf mentor noemen van de JV en wat heb ik al een mooie, gezellige en gezegende tijd met deze jongeren mogen doorbrengen. Samen met de andere mentoren mogen we elke keer weer met jullie het Woord van God bestuderen en bespreken. Samen zingen, persoonlijke verhalen en gevoelens delen, samen lachen en genieten van jullie openheid en eerlijkheid.

Namens alle mentoren wil ik alle jongeren van de jeugdvereniging bedanken voor dit mooie en gezegende jaar. We wensen jullie allen een fijne zomer toe en hopen dat we elkaar weer gezond en ‘uitgerust’ in september mogen terugzien. Natuurlijk hopen we ook nieuwe jongeren te ontmoeten.

Ben je na dit stukje nieuwsgierig geworden en wil je wel een keer meekijken bij de jeugdvereniging, dan mag je ons altijd even mailen via de website www.jvimmanuel.nl of we zien jou (met je vrienden/vriendinnen) in september.

Marijke Wessels

Categorieën: JV flits

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.